Pactul pentru Fiscalitate

Foreign Investors Council

Consiliul Investitorilor Străini

Companiile membre FIC cred că dialogul dintre factorii de decizie și comunitatea de investiții străine se află chiar în centrul îmbunătățirii cu succes a climatului de investiții, stimulând în același timp dezvoltarea economiei românești. Seniorii companiilor membre s-au reunit, individual sau prin participarea la diverse grupuri de lucru ale FIC, în care dezbat, discută și se pun de acord asupra pozițiilor comune care urmează a fi prezentate factorilor de decizie politică din România cu privire la aspecte importante atât pentru investitorii străini, cât și pentru cei locali. Obiectivul principal al FIC este de a promova creșterea economică durabilă , prin îmbunătățirea peisajului de investiții din România. Membrii FIC cred cu tărie că drumul spre o creștere durabilă constă în politici publice conturate sub forma unui dialog transparent între comunitatea de afaceri și factorii de decizie politică.

FIC este interesat de un dialog constructiv și consultări eficiente și transparente cu autoritățile publice.
Acest dialog ar trebui să vizeze problemele de interes național și de importanță atât pentru publicul roman, cât și pentru mediul de afaceri și ar trebui să fie piatra de temelie pentru o dezvoltare durabilă. De-a lungul timpului, membrii FIC au împărtășit cunoștințele și expertiza lor cu factorii de decizie din România și sunt consultați în mod regulat, atunci când legislația cu impact asupra mediului de afaceri este în curs de adoptat.

FIC este o organizație independentă, cu nicio afiliere politică și funcționează împreună în mod regulat cu alte organizații de afaceri, cu reprezentanți ai organizațiilor internaționale și cu diplomația de la București .

www.fic.ro